Woorden raken diep

Woorden raken diep

Siebren schreef het gedicht Woorden raken diep. Een gedicht over hoe mensen over veel dingen een mening hebben, zonder alle feiten te kennen.

Woorden raken diep

Siebren

Woorden raken diep

Ik ben het echt
Kijk maar eens goed

Je hebt niet het recht
maar wel de moed
Om te zeggen wie hij is

 

Kijk plat zonder oordeel
Maak een schets zonder diepte
Kleur hem in met mooie kleuren
Niet alleen met zwart en wit

 

Dacht het te kunnen dragen
Dacht dat moet wel lukken
Maar ik keek vanmorgen in de spiegel
En brak in duizend stukken

SiebrenLapjesman en dichter

Siebren, bekend op Instagram onder de naam Lapjesman, woont in Harderwijk en is samen met zijn echtgenote eigenaar van een stoffenwinkel (Budgetstoffen.nl).

Sinds het begin van dit jaar schrijft Siebren over allerlei zaken. Veelal gaat het om mensen die een belangrijke rol in zijn leven spelen. Hij ziet, nu hij een bepaalde leeftijd bereikt heeft, dat er zich dingen voordoen: scheidingen, stress, burn-out en depressies.

Maar ook de mensen die zich aan al dit “leed” onttrekken, de mensen die overal overheen lijken te vliegen vindt ik mooi om te observeren

Siebren ziet het schrijven ook als vorm van zelfreflectie. Dit deed hij ook in het gedicht Woorden raken diep. Veel mensen hebben volgens Siebren een mening en lijkt het alsof ze alles precies weten.

 

Maar het gaat nog veel meer over iemand die leeft in de schaduw van zijn zelfbeeld.  Deze persoon valt in scherven kapot voor de spiegel. Woorden raken zo diep als je ze aantrekt…

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

The contact form of this website was disabled. The project "The Ministry of Poetic Affairs" is no longer an active project. See for more information: www.letsagreeitsart.com.

%d bloggers like this: