Zomerzin

Zomer 2018 zal de geschiedenis in gaan als een van de droogste zomers ooit. In plaats van erover te klagen, kun je de zomer ook omarmen. Dit deed Aad van der Klaauw in zijn gedicht Zomerzin.

Over Zomerzin

Neem de zomer als basis voor een gedicht. Een groot aantal dichters heeft dit gedaan. Toch is ieder gedicht over de zomer er weer een die ons blij kan maken. Geïnspireerd door het mooie weer schreef ook Aad van der Klaauw een gedicht over, wat hij beschouwt als, het mooiste seizoen dat er is.

In dit gedicht lezen we hoe de natuur ervaren wordt. De lachende bomen met ruisende hoofden, de kleurenpracht – zo kenmerkend voor de zomer. Toch realiseert deze dichter dat er iets schuilt achter de horizon: de herfst. Voordat het zover is, blijft het gewoon een kwestie van genieten.

Zomerzin
Foto: Aad van der Klaauw

Zomerzin

 

Het leven groent steeds groter
Lange dagen spelen met
korte nachten hun spel

Bomen staan mij breeduit uit te lachen
ruizen hun hoofden zachtjes
op het ritme van de levendige wind

Ik ruik de vele kleuren en pluk de vruchten
die langs wiegende korenhalmen staan
en lach naar de herfst die ver voor me
ergens op de horizon op mij wacht

 

Aad van der Klaauw

 

Over de dichter

In het dagelijks leven is Aad bibliothecaris. Gedurende een periode van 28 jaar is hij werkzaam geweest in de lokale bibliotheek van Staphorst. Nog altijd is hij werkzaam in de bibliotheekbranche.

Gedichten schrijven is iets dat hij al langer doet. Met enige regelmaat worden deze gepubliceerd in de Meppeler Courant. Daarnaast worden zijn gedichten ook gepubliceerd in een van de lokale huis-aan-huiskranten in zijn woonplaats.

Inmiddels heeft hij drie dichtbundels met Nederlandse gedichten gepubliceerd. De bundels Neem mij mee, Wat mij raakt, en U gaat met ons mee: kerkelijke gedichten, werden gepubliceerd door uitgeverij Heijink. Zijn Engelstalige gedichten gaf hij uit via Amazon’s Createspace. De bundel is via deze link te bestellen.

Aad schrijft niet alleen gedichten in het Nederlands en Engels. Ook schrijft hij gedichten in het Esperanto. Enkele gedichten van zijn hand werden vertaald naar het Duits.

Schrijven is niet alleen “zijn ding.” Je kunt hem ook regelmatig achter een fotocamera terugvinden. Als hobby fotografeert hij. Samen met zijn dochter deed hij in mei 2018 me aan een expositie “Ik toon” in Zwolle. Drie van zijn fotogedichten waren te zien als onderdeel van deze tentoonstelling.

Een andere hobby van Aad is het recenseren van christelijke kinderboeken voor NBD Biblion.

Een voorbeeld – Het Pelserbrugje

Interesse in een gesproken versie van een van de gedichten die Aad geschreven heeft? Dan luister je de uitzending van De Taalstaat (NPO Radio 1) terug! Hierin was hij te horen met een ander gedicht, Het Pelserbrugje. Klik hier voor het fragment.

 

Meer informatie

Foto: Aad van der Klaauw

Title
Zomerzin
Article Name
Zomerzin
Summary
De dichter beschrijft zijn liefde voor de zomer
Author
Publisher Name
The Ministry of Poetic Affairs NL

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

The contact form of this website was disabled. The project "The Ministry of Poetic Affairs" is no longer an active project. See for more information: www.letsagreeitsart.com.

%d bloggers liken dit: